těchto žabek

03.08.2010 02:16

     Žabky chováme nejčastěji v páru v nádrži(paludárium) o rozměrěch 50x40x40cm.                                                                                         Poklad-mech,rašelina-neměl by být nasáklý vodou. \plochu hustě osázíme broméliemi,kapradím a různými vlhkomilných rostlin.Na            dno   umístíme filmovky do jedné třetiny naplněné odstátou vodou,nebo mělké misky které zakrejeme kokosovým ořechem nebo                        květináčem.Toto místo jim slouží jako úkryt a kladiště vajíček.

    Určení pohlavý-Samička je o 2-5mm větší a má zaoblenější tvary.
    Páření a kladení vajec-sameček láká samičku cvrkáním nebo pískáním na kladiště,nebo list bromélie.Samička dle druhu klade 2-15                       vajíček na které sameček vypustí sperma.Po té se o snůšku starají,pravidelně vlhčí a čistí.Po 7-10dnech sameček přenáší                           vyvynuté pulce do stojaté vody(mělká miska,filmovky)Může to trvat i týden než je všechny přenese.

           Po té pulečky přendáme do krabiček(od cvčků)naplněné tak do půlky odstátou vodou.Pulce krmíme sušeným krmivem pro                          akv.rybky.Potravu začnou přijímat tak 3-4 den po vykulení.Teplota vody 22°C-24°C.Každý druhý den vodu osvěžujeme přilitím                       čerstvé odstáte vody .Tak jednou za týden vodu slijeme všechnu a dáme čistou .POZOR-misky nemejeme,pulci se živí vzniklou                 řasou na stěnách.

          Po 20ti dnech se jim objeví zadní nohy a zbarvení.Po dalších 8-10 dnech i přední nožky.Po té dejte pulce do dobře uzavřeného                      terária nebo akvária(malé žabky dobře   šplhají po skle!!!!!).Do rohu nasypeme akvaristický štěrk který jim slouží jako                                 ostrůvek .Po  zmizení ocásku přendáme malé žabky do malých terárií(můžeme je odchovávat společně)a vydatně krmíme.

     Dospívají-dle druhu 6-24měsíc života

Zajímavost

těchto žabek

03.08.2010 02:50
    Jihoameričtí indiáni napoštěli hroty šípů a foukacích šipek jedem pralesniček(P.terribilis,P.aurotaenia),tak že je otírali o jejich                 kůži.Neurotický jed zabije opici téměř okamžitě.Jed je nebezpečný jen v případě pokud se...

Fotogalerie: těchto žabek